Leveranstid, Frakt och Returer.

LEVERANSTID
Babyshower.se har alla våra produkter i lager och vi skickar normalt därför din order inom 1-2 arbetsdagar med Post Nord (Posten) som har leveranstid på 1-2 arbetsdagar beroende på vart i landet man bor.

FRAKTKOSTNAD 
Babyshower.se tillämpar fastpris på din beställning om 59:- oberoende hur mycket du har beställt och vad dina varor väger. Detta tillsammans med våra priser gör att du från oss ska få det billigaste totalpriset på dina produkter.

LEVERANSSÄTT 
Vi använder Post Nord för våra försändelser. Du hämtar Ditt paket när det passar dig hos något av Postens kontor/Ombud i Sverige. Du får även en avi i brevlådan eller via sms när försändelsen finns att hämta hos ditt ombud.

PRISER 
I alla priser ingår moms med 25 procent. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

BETALNING
Babyshower.se erbjuder kortbetalning, banköverföring, faktura, och andra betalalternativ genom Payson.

Om Paysonfaktura
”Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.

Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 19 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.”

Information om ångerrätt
”Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.”

Information om pantsättning
”Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.”

ÅNGERRÄTT – RETURER

Vid retur kräver vi att varan är i originalskick i sin obrutna originalförpackning.
Varan skall vara oanvänd och därmed ren, utan lukt och i obruten förpackning om en vara returneras som ej följer detta kommer returen ej att godkännas.

Innan du återsänder en produkt var vänlig att kontakta oss via mail: info@babyshower.se eller använd vårt kontaktformulär som du finner här.

OBS! Vi återbetalar ej den ursprungliga fraktkostnaden, ej heller fakturaavgift återbetalas.
Vi hämtar inte ut varor som återsändes till oss mot postförskott eller motsvarande. Vi rekommenderar att alla försändelser skickas med REK-brev eller Postpaket till oss.

Vid returer tar vi 49 kr i expeditionsavgift, denna expeditionsavgift tillkommer ej vid byten.

Vi ersätter EJ för försändelser som kommit bort om de skickats som vanligt brev! Detta är kundens ansvar!

FELAKTIG ADRESS ANGIVET 
Om en felaktig adress har angetts vilket medför att vi måste skicka nytt paket kommer kunden debiteras en avgift på 89kr för att täcka de extra kostnader som uppstår i frakt och hantering av personal.

VISUELLT
Vi försöker att visa färgerna på varorna så exakt som möjligt men vi kan inte garantera att de färger som visas i webshopen exakt återger de färger som varorna har i verkligheten. Hur färgen återges beror på din dator, surfplatta, mobila enhets bildskärms inställningar. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger varornas verkliga utseende.

Målsman
Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att beställa hos oss. Vi reserverar oss för eventuella skrivfel.

FORCE MAJEURE 
Babyshower.se är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsatts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.