Baby Shower Lekar


Aktiviteter och lekar på en baby shower.

Populära Baby shower lekar och aktiviteter till dopfesten.

Nämn inte ordet “bebis”

Alla inbjudna gäster till baby showern får varsin poängmarkering i dörren, detta kan till exempel vara en napp på ett snöre som går att hänga runt halsen eller bara en klädnypa som fästs i kläderna. Leken går ut på att så fort någon säger ordet ”bebis” så får man ta den personens poängmarkering (om den personen fortfarande har någon kvar) Värdinnan bestämmer hur länge leken ska pågå och vid en given tidspunkt så räknas poängen samman och vinnaren den med flest poängmarkeringar får ett pris. Tips försök stå nära den som har många markeringar och locka personen att försäga sig med rätt frågor.

Vem är bebisen?

Alla gäster som kommer till dopfesten  eller babyshower festen ombeds ta med ett foto eller utskriven bild på sig själva som bebisar, fotona sätts upp på väggen och får varsitt nummer. Sen gäller det för gästerna att under kvällens lopp matcha rätt bebisfoto med rätt person. Den som har flest rätt när inlämnade gissningar rättats vinner ett pris.

Gissa nummer två.

En hysteriskt rolig och samtidigt äcklig baby shower lek, förbered ett antal blöjor som du fyller med smält choklad, jordnötssmör, nutella, japp, daim, center, snickers, twix mm. Ett tips är att placera ”nummer två” i blöjan och köra den i mikron så att den ursprungliga formen inte längre går att känna igen. Blöjorna placeras sen framför gästerna som ska lukta och om dom vill smaka på innehållet för att på detta sätt gissa vilken typ av choklad eller mat dom innehåller. Gästerna skriver ner sina svar på ett papper och lämnar in för rättning. Vinnaren får pris. Vill du göra tävlingen lite svårare eller bara ha en utslagsblöja så mixar du olika typer av choklad i en och där får gästerna gissa på flera smaker. Här kan du välja att ge minus poäng för felaktiga röster för att förhindra att gäster bara försöker räkna upp så många olika smaker dom kan komma på.

Gissa smak på barnmaten.

Samma koncept som gissa nummer två men lite mindre äckligt och lite mer städad aktivitet till en baby shower. Köp in valfritt antal med barnmatsburkar som du plockar bort etiketterna på. Märk dock upp burkarna med siffror och skriv upp vilken som innehåller vad. Sen är det upp till gästerna att provsmaka och gissa sig fram till vilken smak det stog på etiketten innan den togs bort. Gästerna lämnar in svar på lappar för rättning och vinnare koras.

Mäta mamman!

Kanske enda gången då detta är socialt accepterat, ett garnnystan och en sax skickas runt bland gästerna, gästerna ombeds att klippa av en längd från snöret som dom tror matchar omkretsen på den blivande mammans mage. När alla har klippt koras vinnaren genom att en gäst i taget går fram och lägger sitt snöre runt magen på den blivande mamman och ser vem som kommer närmast.

Häva nappflaskan

Hysteriskt rolig lek, fungerar på samma sätt som ölhävning bara att denna gång så ska alla gästerna tävla om att snabbast tömma en nappflaska. Innehåll i flaskorna kan matchas så att det passar gästerna, fyll till exempel männens flaskor med öl och barn som deltar kan få saft eller läsk. Garanterat populär och rolig lek speciellt om det är mycket manliga deltagare på babyshowern eller dopfesten så lär den uppskattas. Detta kan vara en lek att öppna med tidigt och efter detta så kan gästerna få fortsätta dricka öl mm ur sina nappflaskor under resten av kvällen.

Dyk efter “bröstvårtor”

Leken går ut på att man har en eller flera stora hinkar fyllda med vatten, I dessa hinkar har man lagt I toppar från nappflaskor. Nu gäller det för gästerna att på tid med händerna på ryggen plocka upp så många ”bröstvårtor” ur hinken som möjligt på tid. Tänk på att denna lek är extremt blöt och om möjligheten finns så se till att den går av stapeln utomhus. Du tjänar en hel del städning på detta. Kanske en lek för de lite yngre som inte tänker lika mycket på att förstöra sminkning eller blöta ner kläderna. Populär lek bland manliga deltagare av någon märklig anledning 😛

Byta blöjan på tid.

Klassisk tävling och lek på både baby shower och dop, byta blöja på tid på en docka eller nallebjörn. För att variera denna lite så kan man med fördel göra denna lek med ögonbindel, tar längre tid och blir mycket roligare speciellt för dom som tittar på.

Vi fyller på med fler roliga och populära baby shower lekar, har du tips på någon rolig lek som du tycker platsar på listan? Skicka oss en mail med hur det går till så lägger vi upp den här bland de andra tipsen.

Lämna ett svar

Babyshower.se

Babyshower.se