Baby Shower Tårta

Populära tårtor till en baby shower.

baby shower tårta, dop tårta med två våningar
Tvåvånings tårta ”Tyra” till dopfest eller baby shower. Räcker till ca 25 gäster när den skärs korrekt.

 

Servering av Tårta.

 

När man serverar en specialdesignad tårta på sin dopfest eller baby shower så är det några saker som är viktigt att tänka på. Har du köpt en tårta som är specialdesignad med eget tema så används kvalitets ingredienser till skillnad mot vanliga tårtor som innehåller margarin, gelantin, grädde mm. En specialtårta är gjord på äkta smör och med egen fyllning, för att den ska smaka bra så ska den stå framme minst 3 timmar i rumstemperatur men ända upp till 8 timmar går bra så försök att sikta på ca 5 timmar innan servering så tar ni ut tårtan ur kylskåpet och ställer upp den på serveringsfat i rumstemperatur.

Vid servering

  • Låt INTE gästerna springa fram och skära egna bitar av tårtan, Tårtan blir förstörd och det är dessutom stor risk att den inte räcker till alla.
  • Utse någon att skära och lägga upp tårtan till gästerna, använd inte en tårtspade att skära med utan ta i stället en lång vass smal kniv, lämpligt här är en filékniv eller en smal köttkniv när du skär. Ger snygga bitar utan att skada omgivande tårta. Använd bara tårtspaden som stöd och för att flytta den skurna biten från tårta till tallrik.
  • Skär försiktigt uppifrån och ned.
  • Planera antalet bitar och hur du ska skära innan du börjar så att det stämmer med antal gäster.

Hur skär jag en tårta med två eller flera våningar?

 

Du har köpt en designad kvalitets baby shower tårta i två våningar och ska nu skära den, hur du skär beror lite på hur många gäster du vill att tårtan ska räcka till men grundprincipen är den samma.

Övervåningen

Dela den översta våningen i två lika stora halvor genom att skära den i mitten, skär uppifrån och ned med en lång smal kniv. Nu har du delat toppen i två lika stora halvor. Nu måttar du och markerar i varje halva med kniven så att du får små märken i tårtan, skär varje halva i tre stycken lika stora bitar. Detta ger dig 6 st portioner från övervåningen av din tårta.

Undervåningen

När du delat ut bitarna från övervåningen till de 6 första tårtsugna gästerna så är det läge att ge sig på nästa våning som är lite större. Använd samma smala kött eller filékniv och börja med att dela undervåningen på mitten, sen skär du över mitten igen åt andra hållet så att du får 4 st lika stora bitar. Behöver du nu till exempel tårtbitar åt 20 st gäster så ska varje bit du nu ser framför dig delas i 5 st lika stora delar. Måtta och markera igen med kniven innan du skär. Är det 16 gäster (förutom dom 6 som redan fått smaka från övervåningen) kvar som ska ha en bit så delar man helt sonika de 4 grundbitarna i 4 bitar var. 4*4 = 16

Använd med andra ord ”4:ans” multiplikationstabell på de 4 grundbitarna i undervåningen och anpassa efter antal gäster som återstår när du redan delat ut 6 bitar från övervåningen.

 

Lämna ett svar

Babyshower.se

Babyshower.se