Baby shower Frågesport

Baby shower frågesport och planering

När man går i väntans tider är det inte ovanligt att man väljer, eller blir överraskad, med en babyshower. En babyshower är en typ av tillställning för att fira modern och det kommande barnet/barnen. Det kan vara allt från en baby shower frågesport, lekar eller andra roliga sätt för att underhålla den blivande modern och gästerna.

Att anordna en lek till en baby shower är inte så svårt som man tror och man kan få många roliga tips från olika forum eller söksidor på internet. Frågorna kan egentligen handla om vad helst man vill, men för att hålla temat på festen så kan det vara kul att testa gästerna om hur mycket dom kan om barn och barnskötsel. Vilken typ av baby shower frågesport man väljer att ha, är individuellt och beror på vad man vill få ut av frågesporten.

Det kan kännas lite svårt och knepigt att försöka komma på bra lekar och frågesporter. Vet man om att en väninna eller syster väntar barn kan man själv ta initiativ att se till att en baby shower planeras. Är man fler än en person är det vanligtvis lättare och man kan då tillsammans planera de olika lekarna och frågorna till baby shower quizen som planeras till festen.

Beroende på vilken typ av frågesport som man väljer att göra, kan frågorna se mycket annorlunda och varierande ut. Nedan följer ett flertal olika exempel på vilken typ av frågor man kan använda i olika frågesporter. Välj frågor beroende på om du vill kunna kora en vinnare redan på baby shower festen eller om vinnaren ska koras först efter barnet är fött.

Frågesport om kommande bebisen

 • En av det flertal frågor man kan använda sig av är att gästerna och modern får gissa hur mycket barnet/barnen kommer att väga när dom kommer ut.
 • Om man ännu inte vet kan det vara roligt att gissa könet/könet. Pojke, flicka eller både och (tvillingar)?
 • Vilken ögonfärg kommer barnet att ärva?
 • Kommer barnet ha mycket eller lite hår?
 • I vilken vecka började modern känna sparkar?
 • Ge tre olika förslag på namn, låt sedan gästerna gissa vilket namn som modern skulle föredra till sitt barn. Denna fråga kan ges både för pojknamn och flicknamn.
 • Hur många blöjor tror du modern kommer byta den första veckan? Lämpligt här är att välja ut 3 olika intervaller med antal blöjbyten och sen efter första veckan har gått får den nyblivna mamman välja vilket intervall hon tror stämmer best och är det korrekta svaret.

Frågor som rör modern, då man kan få svaren på en gång.

Frågor om modern

 • Vart när och hur blev modern gravid? Här kan man välja att ge mer eller mindre detaljerade alternativ som val beroende på hur roligt/pinsamt man vill att det ska vara.
 • När tror du att förlossningen kommer att ske?
 • Hur stort är omfånget på magen?
 • Vad har varit moderns största craving hittills under graviditeten?
 • Vad eller vem har vart moderns största irritationsmoment under graviditeten?
 • Hur reagerade föräldrarna på nyheten?
 • Vilken typ av mamma kommer modern att vara?

Ställ gärna blandade frågor om barnets skötsel och vård för att sätta mamman på lite extra prov inför den stora dagen. Kom ihåg att frågesporten ska vara rolig och ta gärna frågor eller svarsalternativ som både är lite pinsamma, men även roliga.

Det finns många roliga frågor att välja mellan när man planerar en frågesport för den blivande mamman. Självklart behöver frågesporten inte ha något visst tema, utan det går mycket bra att blanda frågorna om man tycker det är svårt att komma på tillräckligt många.

För den som vill skoja till det lite extra behöver en frågesport inte enbart vara frågor på ett papper. Genom att smälta och kladda ner 5 olika chokladsorter i 5 olika blöjor, kan du låta modern och gäster smaka och lukta för att gissa vilken chokladsort som finns i blöjan.

Om du vill varva frågesporten med lite mer praktiska lekar så hittar du tips på roliga babyshower lekar här.

Babyshower.se

Babyshower.se